Kuzey Afrika Atölyemizin ikinci dersi ORSAM Araştırmacısı Emir Şefkatli'nin "2011 Sonrası Türkiye'nin Libya'daki Askeri Varlığı: Sınırlı Angajmandan Hibrit Müdahaleye" adlı semineriyle devam etmektedir.

İlim ve Medeniyet Atölyeleri kapsamında organize edilen Kuzey Afrika Atölyemizin ikinci dersi 21 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de gerçekleştirilmiştir. Açılış konuşmasıyla başlayan program ORSAM Araştırmacısı Emir Şefkatli'nin "2011 Sonrası Türkiye'nin Libya'daki Askeri Varlığı: Sınırlı Angajmandan Hibrit Müdahaleye" adlı semineriyle devam etmektedir.

Seminerde, Birinci Dünya Savaşı'ndan itibaren tarihsel süreç incelenmiştir. Daha sonra Libya'da Kaddafi dönemi incelenmiş ve İç Savaş'ın 2010 yılına kadar olan süreçteki arka planı üzerinde konuşulmuştur. Ardından 2015 yılına kadar olan zaman diliminde İç Savaş'ın başlangıcı üzerinde durulmuştur. Hafter'in darbe girişimi, DAEŞ'in ülkedeki hakimiyeti de incelendikten sonra ülkedeki bölgesel dinamikler de konuşulmuştur. Sorulan soruyla ülkedeki son sürecin değerlendirilmesiyle de program sonlandırılmıştır.