Helal Gıda Atölyesinin ilk dersi GİMDES Başdenetçisi yüksek kimyager Abdülhamit Aksel'in katılımı ile gerçekleşti.

İlim ve Medeniyet Atölyeleri kapsamında organize edilen Helal Gıda Atölyesinin ilk dersi 16 Mayıs Pazar günü saat 19.30'da gerçekleştirilmiştir. Açılış konuşmasıyla başlayan program atölyenin ortaklığını yürüten GİMDES Başdenetçisi yüksek kimyager Abdülhamit Aksel'in "Helal Gıda Nedir?, "GİMDES nedir?" adlı semineriyle devam etti.

Seminerde hocamız, helal gıdaya neden dikkat etmemiz gerektiğini, katkı maddelerini, genetiği değiştirilmiş ürünleri; GİMDES'in ne zaman kurulduğunu, ne gibi görevler yaptığını, denetleme ve sertifikalandırma usüllerini anlatmıştır.